Onze praktijk ontvangt u normaal graag bij gezondheidsklachten. Tijdens de huidige Corona pandemie is een bezoek aan de praktijk juist risicovoller. Zowel u als wij kunnen voordat we symptomen krijgen al besmettelijk zijn voor de ander.

Daarom proberen we zoveel mogelijk zorg op afstand te realiseren. Dit doen we op via verschillende manieren.

Telefonisch

Telefonisch kunt u ons altijd bellen voor vragen. Telefonisch kunt u ook uw medicijnherhalingen aanvragen. Ons nummer is: 0578 – 612 472

Via het patiëntportaal

Via het patiëntportaal kunt u eenvoudig een digitaal consult aan ons sturen. Ook kunt u bijlages meesturen zoals foto’s. Ook kunt u uw medicijnen eenvoudig herhalen. Via het patiëntportaal kunt u vanaf deze zomer ook uw huisartsendossier inzien.

Als u een vraag heeft over een van u kinderen, kunt u het beste ook uw kinderen bij het patiëntportaal registreren. Hiervoor moet u wel een uniek emailadres voor uw kinderen voor aanmaken (dit kan gratis bij bijvoorbeeld outlook.com). Hierdoor voorkomt u dat de medische informatie van uw kind in uw eigen dossier terecht komt.

Via een video-consult

Het kan soms prettig zijn om elkaar even via een videoverbinding te zien. De dokter of praktijkondersteuner kan ook via een video verbindingen op afstand dingen zien waarvoor hij u een advies kan geven.

Om gebruik te kunnen maken van het video-consult dient u geregistreerd te staan bij het patiëntportaal en gebruik kunnen maken van een computer met microfoon en camera. Alternatief kunt u ook in plaats van uw computer uw tablet of smartphone hiervoor gebruiken. Download hiervoor de app Facetalk uit de Appstore (iOS) of Google Playstore (Android).

 

Hoe kunt u meehelpen aan zorg op afstand?

  • Zoek op Thuisarts.nl op de klachten die u heeft en kijk welke tips u het beste helpen. Komt u er niet uit? Stuur ons een eConsult of bel ons.
  • Koop (bijvoorbeeld bij de apotheek) een automatische bloeddrukmeter en thermometer. Hiermee kunt u zelf de belangrijkste lichaamswaarden zelf meten en zo nodig met ons bespreken.
  • Als u ons een foto wilt sturen, controleer dan vooraf of deze op het juiste punt ook scherp zijn. Stuur ze dan in een goede resolutie naar ons toe.