Gelukkig lijken we over de eerste piek van de corona epidemie inmiddels heen te zijn. Rond Heerde en ook Epe heeft het corona-virus relatief meer mensen getroffen dan in bijvoorbeeld de gemeente Apeldoorn. Helaas moeten we betreuren dat ook in Epe meerdere mensen aan het Corona-virus zijn overleden.

Nu de eerste piek van besmettingen achter de rug lijkt, wordt in de landelijke media al over het voorzichtig herstarten van bepaalde zaken wordt gesproken. Sommige dingen worden landelijk afgesproken, zoals bijvoorbeeld het herstarten van de basisscholen. Andere zaken worden regionaal besloten, hieronder valt ook het herstarten van de huisartsenzorg.

Wij moeten hierbij namelijk rekening houden met de nabijgelegen ziekenhuizen die momenteel nog geen capaciteit hebben voor niet-spoedeisende patientenzorg in de normale aantallen.

Maar een andere belangrijke reden om niet te snel alles als vanouds te herstarten is dat bij elk lichamelijk onderzoek van mensen, er een risico bestaat dat er een overdracht van het Corona-virus plaatsvindt. Dit kan ook gebeuren als geen van beide personen klachten heeft op dat moment.

Eind komende week zal er een regionaal overleg plaatsvinden op wat voor manier de reguliere zorg weer opgepakt zal gaan worden. 10 mei zullen we op onze website hierover meer kunnen vertellen.

Hierop vooruitlopend kunt u er echter wel vanuit gaan dat dit niet meer zo zal zijn als voor de Corona epidemie. De huisartsen en medewerkers zullen wel weer meer mensen gaan zien, maar nog steeds alleen als het noodzakelijk is en niet telefonisch, per econsult of videobellen opgelost kan worden.