Deze zomer is het uitzonderlijk warm in Nederland. Zo warm dat het niet altijd meer comfortabel is. Zeker voor mensen die in de warmte moeten werken zal het lastig zijn. Voor kinderen en ouderen kan het voor het lijf een uitdaging zijn om niet oververhit te raken of uitgedroogd. Daarom een paar tips speciaal voor deze mensen:

Drink genoeg
Zorg dat u genoeg drinkt, ook al heeft u geen dorst. Plast u minder dan u normaal doet? Of is uw urine donkergeel? Dan kunt u het beste wat extra drinken. Drink weinig alcohol.Neem een fles water mee als u een paar uur op pad gaat.

Houd uzelf koel
Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw. Neem een (voeten)bad of douche. Of leg af en toe een koele natte handdoek in uw nek. Slaap onder een dunne deken. Beperk lichamelijke inspanning ’s middags. Maak gebruik van de koelere ochtend en avond voor uw boodschappen, wandeling of sport.

Houd uw woning koel
Voorkom opwarming van uw woning met zonwering, een ventilator of, als u dat heeft, airconditioning. Zorg voor ventilatie door ventilatieroosters open te houden of ramen op een kier te zetten. Zet als het koeler is ’s ochtend of ’s avonds ramen en deuren open voor frisse lucht.

Bescherm uw huid
Het helpt niet voor de warmte, maar omdat veel mensen met korte kleding zullen lopen is het ook belangrijk uw huid te beschermen tegen zonschade. Draag een pet voor het gezicht en de hoofdhuid en smeer u in met een hoge factor zonnebrandcrème.

 

Lees meer hierover op Thuisarts.nl