Hoe wij zorg willen verlenen

Als praktijk willen we laagdrempelig toegankelijk zijn voor uw zorgvragen. Een aantal kernwaarden stellen wij voorop, namelijk:

 • Persoonlijk in ons contact;
 • Laagdrempelig toegankelijk;
 • Gelijkwaardig als patiënt en arts optrekken op zoek naar een oplossing of verlichting;
 • Leveren van kwalitatief goede zorg volgens de laatste richtlijnen, aangepast aan uw situatie en voorkeur.

Wij staan uitdrukkelijk open voor uw feedback hierin. Dit kan in een gesprek of via het webformulier.

Klik hier voor onze laatste nieuwsberichten
Praktijkmedewerkers
ECA van Rij
Huisarts
Dokter Van Rij studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht waar hij in 2004 afstudeerde. Daarna heeft hij enkele jaren voor de chirurgie, orthopedie en gynaecologie gewerkt voor zijn opleiding tot tropenarts. Vervolgens heeft hij drie jaar in Tanzania in een afgelegen ziekenhuis gewerkt op de Serengeti. Toen hij met zijn gezin weer terugkwam naar Nederland werkte hij tijdelijk bij de Interne Geneeskunde en Geriatrie voordat hij met de opleiding voor huisarts begon.

Zijn bijzondere aandachtsgebieden zijn bovengenoemde specialismen, urologie, diabetes en cardiovasculaire zorg.

Dokter Van Rij houdt spreekuren op dinsdag, donderdag en vrijdag.

BR de Smit
Huisarts
Dokter de Smit studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Groningen waar zij in 2001 afstudeerde. Daarna heeft zij enkele jaren gewerkt op de afdeling Gynaecologie en Verloskunde waarna zij de opleiding tot huisarts is gaan doen. Na in 2010 te zijn afgestudeerd is zij in verschillende praktijken gaan waarnemen waaronder ook de onze. Haar bijzondere aandachtsgebieden zijn diabeteszorg, longziekten, vrouwenziekten en ouderenzorg.

Dokter De Smit houdt spreekuur op maandag, woensdag en donderdag.

Dr R Borkus
Huisarts in opleiding
Dokter Borkus studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Nijmegen, waar zij in 2017 afstudeerde. Daarna werkte zij in verschillende ziekenhuizen op de afdelingen Kindergeneeskunde, Interne Geneeskunde en Neurologie. In 2020 startte zij met veel plezier met de huisartsenopleiding vanuit het RadboudUMC. In maart 2022 begon zij in onze praktijk aan haar laatste jaar als huisarts in opleiding.

Naast de opleiding volgt zij een differentiatie met extra aandacht voor aandoeningen binnen de urologie, gynaecologie en seksuologie.

Dr Borkus is aanwezig op maandag, woensdag, de donderdag om de week, en vrijdag

Dr K. Rutgers
Huisarts

Dokter Rutgers studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen waar zij in 2014 afstudeerde. Daarna heeft zij enkele jaren gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg en bij de spoedeisende hulp, alvorens de huisartsopleiding te doen. Sinds de afronding van de huisartsopleiding werkt zij als huisarts voor verschillende huisartspraktijken in de regio.

Dokter Rutgers houdt spreekuur op dinsdag en om de week op vrijdag.

Marlon Hulleman
Doktersassistente
Marlon Hulleman is per 1 december gestart in de praktijk als doktersassistente. Marlon kijkt er naar uit om u aan de balie of telefoon van dienst te kunnen zijn. Daarnaast houdt zij ook spreekuur voor assistente verrichtingen.

Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag woensdag en de even weken op de donderdag.

Mandy Koers
Doktersassistente
Mandy Koers is in februari 2019 ons team komen versterken na eerder in de thuiszorg ervaring opgedaan te hebben. Mandy kijkt er naar uit om u aan de balie of telefoon van dienst te kunnen zijn. Daarnaast houdt zij ook een spreekuur voor assistente-verrichtingen en neemt ze uitstrijkjes af voor het bevolkingsonderzoek. Daarnaast volgt Mandy een opleiding tot spreekuurondersteuner huisarts.

Mandy Koers werkt nu niet op vaste momenten vanwege ziekteverlof.

Lisa
Doktersassistente
Lisa Hulleman-Fiets werkt sinds mei 2019 bij ons. U kunt haar tegenkomen achter de balie of haar horen aan de telefoon. Ook voert ze taken uit die horen bij het assistente spreekuur en hoopt ze later dit jaar ook longfunctie testen af te nemen.

Lisa is aanwezig op de maandag, woensdag, en vrijdag.

Lijs
Doktersassistente

Lijs Westerbeek werkt sinds 1 juni 2021 bij ons. Na jaren gewerkt te hebben op verschillende huisartsenposten zocht zij twee jaar geleden weer de regelmaat van de huisartsenpraktijk. U kunt Lijs ontmoeten bij de balie of tijdens het assistentenspreekuur.

De werkdagen van Lijs zijn maandag en dinsdag.

Dianne
Doktersassistente &
POH-S
Dianne de Boer is sinds 2001 in onze praktijk werkzaam als doktersassistente. Omdat zij meer verdieping in haar werk wilde heeft ze besloten de opleiding tot praktijkondersteuner somatiek (POH-S) te volgen. Haar werkzaamheden zijn divers, u zult haar enerzijds aan de telefoon treffen, maar ook tijdens een van haar spreekuren ontmoeten.

Dianne is aanwezig op dinsdag donderdag en vrijdag

Youssra
Doktersassistente &
POH- S
Youssra Elouardi is sinds augustus 2016 in onze praktijk werkzaam als doktersassistente. Daarnaast heeft ze de opleiding praktijkondersteuner somatiek en praktijkmanagement gevolgd.

Youssra is aanwezig op dinsdag, woensdag, donderdag. Momenteel is zij gedeeltelijk met ziekteverlof.

Mandy de Haan
Praktijkverpleegkundige & POH-S
Sinds september 2020 werkt Mandy de Haan als praktijkverpleegkundige in onze praktijk. Hiervoor heeft zij als oncologieverpleegkundige in het ziekenhuis gewerkt op de maag, darm-lever en oncologische chirurgie afdeling. In 2017 heeft zij de specialisatie tot oncologieverpleegkundige aan het UMC in Utrecht gevolgd. In haar huidige functie houdt Mandy spreekuren voor Diabetes, CVRM, Astma/COPD en coördineert zij de ouderenzorg in de huisartsenpraktijk.

Mandy de Haan werkt normaal op maandag, woensdag en vrijdag. Tot februari is zij echter met zwangerschapsverlof.

Mara Wilschut
Student Physician Assistent
Mara Wilschut is de nieuwe physician assistant in opleiding binnen de praktijk. Zij is van oorsprong verpleegkundige en werkt al enige tijd in onze praktijk voordat zij in startte met de masteropleiding voor physician assistant. Vanuit die rol zal ze bepaalde taken gaan overnemen van de huisarts.

Mara werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Janneke Kuipers
Praktijkondersteuner GGZ
Janneke Kuipers werkt in onze praktijk als praktijkondersteuner voor geestelijke gezondheid. Soms kan je vast lopen in je denken of gevoel en dan kan het fijn zijn om dit samen met een ander op een rijtje te zetten en tips hiervoor te krijgen. Onze praktijk wil u graag deze ondersteuning geven. In tegenstelling tot een verwijzing naar een psycholoog hoeft u geen eigen bijdrage te betalen voor consulten bij haar.

Janneke is aanwezig op woensdag.

Hylke van der Wal
Praktijkondersteuner GGZ
Hylke van der Wal werkt ook in onze praktijk als praktijkondersteuner voor geestelijke gezondheidszorg. Hylke is sociaal psychiatrisch verpleegkundige en is naast de huisartsenpraktijk ook werkzaam bij Argo GGZ.

Hylke is aanwezig op dinsdag.

Spreekuren

Huisartsen spreekuur
Voor het maken van een afspraak kunt u met onze assistente bellen. Wanneer u voor half elf belt denken wij u het snelst van dienst te kunnen zijn. Een afspraak duurt tien minuten en is bedoeld voor één klacht. Indien u denkt meer tijd nodig te hebben voor uw klacht of als u een tweede klacht heeft kunt u dit dit doorgeven aan de assistente zodat zij extra tijd kan reserveren.

Op dinsdag gaat het spreekuur tot half zeven in de avond door, en op donderdag tot zes uur; prettig voor degenen die in verband met bijvoorbeeld werk moeilijk overdag kunnen komen. Gedurende vakanties kan het avondspreekuur anders zijn vanwege waarnemingen.

Omdat er op de praktijk betere onderzoek- en behandelmogelijkheden zijn, is het beter om naar de praktijk te komen indien dat mogelijk is. Wanneer dit niet lukt kan de huisarts ook een huisvisite doen. De huisarts vertrekt iets voor lunchtijd voor de huisvisites. Als een huisvisite dezelfde dag nog nodig is, is het van belang zo vroeg mogelijk (denk aan voor half elf) te bellen hierover met de assistente.

De praktijk heeft een speciale ingang voor mensen met een rollator of rolstoel. Deze bevindt zich aan de rechterzijde van het gebouw. Drukt u even op de bel?

Assistente spreekuur
Op meerdere dagen in de week hebben wij ook een assistente-spreekuur voor kleine verrichtingen zoals bloeddruk- meting, oren uitspuiten, injecties, wratten- behandeling, bloedafname en hechtingen verwijderen. Om wachttijden te voorkomen vragen wij u hiervoor een afspraak te maken.

Verder kunt u elke ochtend voor 10.30 urine brengen voor onderzoek. U kunt dit (voorzien van naam en geboortedatum) afgeven bij de balie. U krijgt dan van de assistente een een formulier waarop u uw klachten opschrijft.

Diabetes spreekuur
Suikerziekte is een veel voorkomende ziekte onder vooral oudere mensen. Met suikerziekte is goed te leven: door een goed dieet en eventueel medicatie zijn nare complicaties van deze ziekte grotendeels te voorkomen. Tegenwoordig worden mensen met ouderdomssuiker (diabetes type 2) door de huisartsenpraktijken begeleid – vaak door een speciaal opgeleide praktijkondersteuner. Zij kan samen met u een behandelplan maken en controles inplannen zodat uw diabetes onder controle blijft. Hierbij zal zij ook andere mensen betrekken zoals de thuiszorg, diëtiste, oogarts, pedicure of podotherapeut.

Spreekuur longziekten
Astma is een aandoening die vaak al in de jeugd ontstaat en een verkramping van de luchtwegen kan geven met benauwdheid en hoesten. Soms hebben mensen alleen in episodes klachten hiervan, soms erg regelmatig. Onze praktijkondersteuner kan u helpen om samen met u te kijken met welke medicijnen u de minste klachten heeft.

COPD is een aandoening die vaak pas op oudere leeftijd ontstaat, meestal door schade die het roken in de longen heeft veroorzaakt. Deze mensen hebben vaak episodes van benauwdheid en hoesten, vaak al na een kleine verkoudheid. Stoppen met roken is eerste stap die genomen moet worden om verdere verergering te voorkomen. Daarnaast zijn er diverse medicijnen die u kunnen ondersteunen bij deze klachten. Bij zowel het stoppen met roken, als bij het afstemmen van uw medicijnen kan de praktijkondersteuner u helpen.

Spreekuur Cardiovasculair Risico
Een hartaanval, een verstopte slagader of een herseninfarct zijn akelige aandoeningen die wij graag willen voorkomen. Hiervoor kunnen wij een screening bij u doen om te kijken op wat voor manier bij u dit risico verkleind kan worden. Onze praktijkondersteuner zal samen met u een aantal vragen doornemen over uw levensstijl, een bloeddruk meten en verschillende bloedonderzoeken bij u doen (waaronder ook het cholesterol). U krijgt dan een individuele evaluatie. Als u een sterk verhoogd risico blijkt te hebben, kan zij samen met u kijken hoe dit het beste verlaagd kan worden. Hierbij kunt u denken aan stoppen met roken, een beweeg- of dieetadvies. Als het risico sterk verhoogd is kan zij samen met u ook overwegen om medicijnen te geven tegen een te hoge bloeddruk of te hoog cholesterolgehalte.

Spreekuur Geestelijke Gezondheid
Naast lichamelijk lekker in je vel zitten is het ook erg belangrijk om geestelijk lekker in je vel te zitten. Omdat uw geestlijke welzijn ook effect heeft op hun lichamelijke welzijn en andersom, wil uw huisarts hier ook goede zorg voor geven. Veel patiënten vinden het prettig om goed hun verhaal te kunnen doen over waar zij tegenaan lopen. Helaas zijn de huisartsen vrij beperkt in hun tijd om hier goed aandacht aan te geven. Daarom heeft onze praktijk speciaal hiervoor opgeleide praktijkondersteuners hiervoor in dienst. De zorg die zij leveren valt onder de huisartsenzorg. Wanneer de problemen complexer zijn, kan zij u ook verwijzen naar een psychotherapeut of psycholoog.

NB: Als mensen niet tijdig hun consult met de POH GGZ afzeggen (>48u van te voren), kunnen wij deze tijd niet meer inzetten voor iemand anders en is voor ons ook een kostenpost. Helaas is dit te regelmatig voorgekomen. Daarom zullen we bij het niet naar het consult komen, of bij het afzeggen minder dan 48uur voor de afspraak, een ‘no show’ tarief aan u in rekening brengen. Dit is 25 euro per afspraak van 30 minuten. Deze nota kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Spreekuur Welzijn ouderen
Als huisartsenpraktijk zijn we aan het participeren op de toekomst. Hierbij verwachten we toenemend oudere mensen wiens welzijn ons ook aan het hart gaat. Wij hebben daarom onze praktijkondersteuner Gerda Bultman gevraagd mensen bij staan die vastlopen door beperkingen of psychische moeilijkheden. Vanuit haar ervaringen met maatschappelijk werk, revalidatie en geestelijke gezondheidszorg kan zij coaching geven en een wegwijzer zijn voor een beter welzijn.

Aanvullend onderzoek

Als uw huisarts het nodig acht kan hij of zij extra onderzoek aanvragen. Gelukkig hoeft u voor een aanvullend onderzoek niet vanzelfsprekend naar het ziekenhuis. Hieronder volgen een aantal onderzoeken die de doktersassistentes en/of praktijkondersteuners uitvoeren.

Bloedonderzoek

Er wordt door onze doktersassistentes bloed geprikt in de praktijk. Wanneer u de voorkeur heeft om het bloed te laten prikken bij de prikpunten van het Gelre ziekenhuis (Willem Tell straat) of het Isala-ziekenhuis (Korte Veenteweg) dan is dat ook mogelijk. Bloeduitslagen zijn meestal binnen 3-4 dagen bekend. Bijzondere aanvragen kunnen 1 week of langer duren. Onderzoek naar de ontstekingswaarde (CRP), bloedijzerwaarde (Hb), suikerwaarde (Glucose) krijgt u altijd gelijk te horen. Wij willen u vragen in de middag te bellen voor de uitslag van het onderzoek.

Behalve bij een vingerprik voor het Hb en glucose zijn overige bloedonderzoeken van invloed op uw eigen risico van uw zorgverzekering.

Urine onderzoek

Als u vermoedt dat u een blaasontsteking heeft kunt u de middenportie van uw ochtendurine laten onderzoeken. De ‘middenportie’ betekent dat u het eerste beetje ochtendurine in de wc-pot laat lopen, vervolgens plast u enkele milliliters urine in het steriele potje. Het laatste deel van de ochtendurine plast u opnieuw uit in de wc pot. Het gebruik van de middenportie is van belang omdat de bacteriën die in de schaamstreek altijd zitten het urinemonster nu niet beïnvloeden: deze heeft u in het eerste beetje grotendeels in de wc-pot laten lopen.

Bewaar de urine in het steriele potje altijd in de koelkast totdat u het laat controleren.

In sommige gevallen kan de dokter ook de urine opsturen voor een bacteriologische kweek. Dit is met name om te kijken welke bacteriën de blaasontsteking veroorzaakt en voor welke antibiotica deze gevoelig is. Omdat deze kweek in het ziekenhuis gebeurt heeft deze urine-kweek wel invloed op uw eigen risico van uw verzekering.

ECG

ECG staat voor ElectroCardioGram en is een registratie van de elektrische geleiding in het hart. Het hart werkt namelijk met elektrische stroompjes om de hartspier te laten samen knijpen. Dit stroompje kan met een ECG in kaart worden gebracht. Uit het hartfilmpje kan de huisarts tekenen zien van bijvoorbeeld een ritme- of geleidingsstoornis, een overbelast hart of van een (doorgemaakt) hartinfarct.

Onze doktersassistente of prakijkondersteuner bevestigt een klem (grote electrode) om elke pols en elke enkel, vervolgens worden er 6 elektrodes op uw borst geplakt. Alle elektrodes worden met kabels verbonden met de computer die het ECG toont. Deze wordt dan aan de huisarts doorgegeven voor de beoordeling.

Houdt u er rekening mee dat u zich tijdens het onderzoek van boven moet uitkleden en de schoenen en sokken moet uitdoen.

Holteronderzoek

Veel mensen voelen af en toe een extra hartslag. Dat is bijna altijd onschuldig is. Wanneer de huisarts vermoedt dat er meer aan de hand is dan een onschuldige extra slag van het hart, kan hij/zij een holteronderzoek aanvragen.

U krijgt bij dit onderzoek vier plakkers op de borst geplakt die vastzitten aan een klein apparaatje. Op het kastje zit ook een knopje waar u op kunt drukken als u de onregelmatigheid van het hart ervaart. Na meestal een dag wordt het apparaatje weer afgekoppeld en uitgelezen door de assistente. Deze stuurt het vervolgens op naar een cardioloog die de uitslag naar de huisarts stuurt.

Doordat een cardioloog de beoordeling verricht zal dit onderzoek van invloed zijn op uw eigen risico van de zorgverzekering.

Houdt u er rekening mee dat u tijdens het onderzoek  de schoenen en sokken moet uitdoen.

Spirometrie

Spirometrie is een longfunctie onderzoek om te kijken of er een sprake is van een belemmering in de longen. Onze doktersassistente of praktijkondersteuner zal u vragen om krachtig en langdurig uit te ademen in een pijpje die is aangesloten op een computer. Uw huisarts kan uit de getallen en grafiek afleiden of er sprake is van longvolume verlies, COPD en soms Astma.

24-uur-bloeddrukmeting

De 24-uur-bloeddrukmeter is een bloeddrukmeter die u gedurende 24 uur om uw arm draagt. Onze doktersassistente of praktijkondersteuner zal u de bloeddrukmanchet omdoen, deze is verbonden met een kastje dat de manchet overdag elke 30 minuten en ’s nachts elk uur oppompt.

De verzameling van meer dan 50 bloeddrukmetingen van zowel overdag als ‘ s nachts leiden tot een betrouwbare gemiddelde bloeddrukwaarde. Zo kan uw huisarts zien of u een hoge bloeddruk heeft of dat uw hoge bloeddruk goed onder controle is met uw huidige medicatie.

Vaatonderzoek mbv doppler

Een vaatonderzoek met behulp van de doppler is een eenvoudige manier om de kwaliteit van de slagaders in de onderbenen in beeld te brengen. Onze doktersassistente of praktijkondersteuner meet met een manchet en dopplers de bloeddruk aan uw beide armen. Met een doppler-meter kan hoorbaar worden gemaakt bij welke bloeddruk er doorbloeding in de benen komt. Door deze te vergelijken met de bloeddruk van de armen kan de huisarts uit de waarden afleiden of er sprake is van een doorbloedingsstoornis van de benen.

Houdt u er rekening mee dat u tijdens het onderzoek de schoenen en sokken moet uitdoen.

Huidonderzoeken: Dermatoscopie, Chirurgie en Teledermatologie

Bij lokale huidafwijkingen kan de huisarts in de meeste gevallen een goede inschatting maken welke aandoening het betreft en hoe groot het risico is op een kwaadaardigheid. Eventueel kan hij dit doen met een speciale loep hiervoor: een dermatoscoop.

Wanneer de huisarts twijfelt aan de diagnose kan hij voor u een stukje van de plek of het geheel verwijderen en dit in het ziekenhuis laten onderzoeken. Na ongeveer 8 dagen krijgt de huisarts uitslag van dit onderzoek. Als u na een week terugkomt voor het verwijderen van de hechtingen, krijgt u in de meeste gevallen de uitslag van het onderzoek gelijk te horen.

Bij elke vorm van chirurgie bestaat er een risico op infecties, het wijken van de wond, een nabloeding of soms overmatig littekenvorming. Het risico hierop verschilt aanzienlijk per plek en persoon; dit kunt u het beste voorafgaand bespreken met de huisarts.

Teledermatologie is het opsturen van foto’s van de huid naar de dermatoloog. Dit wordt soms gedaan wanneer het grote huidafwijkingen betreft die de huisarts niet goed behandeld krijgt. Het voordeel voor u hiervan is dat u niet fysiek naar het ziekenhuis hoeft te gaan. Bovendien zijn de kosten voor uw eigen risico bij teledermatologie meestal lager dan wanneer u zelf naar de dermatoloog gaat.

Radiologische onderzoeken
De huisartsen van Epe werken samen met het Isala en Gelre Ziekenhuis voor radiologische onderzoeken. Het Gelre ziekenhuis heeft aan de Willem Tell straat in Epe een dependance waar u voor veel soorten röntgenfoto’s terecht kunt. Het Isala ziekenhuis heeft in Heerde een dependence waar u terecht kunt.

Verrichtingen

Onze huisartsen willen u zo veel mogelijk behandelmogelijkheden aanbieden dicht bij huis. Dit betekent dat zij ook een aantal verrichten doen die u misschien van een specialist zou verwachten.

Kleine chirurgie

Veel kleine chirurgische ingrepen kunnen onder lokale verdoving door uw huisarts verricht worden. Hierbij kunt u denken aan het verwijderen van vetbulten onder de huid of het wegsnijden van huidafwijkingen zoals atheroomcystes en mogelijke kwaadaardigheden van de huid. In een aantal gevallen zal de huisarts dit stukje weefsel voor onderzoek naar het ziekenhuis sturen voor nader onderzoek.

Injectie-therapie

Binnen de huisartsenprakijk kunnen we u ook therapeutische injecties geven. Hierbij moet u denken aan injecties in gewrichten (bijvoorbeeld het schoudergewricht bij een slijmbeursontsteking), bij bepaalde pezen of voor bijvoorbeeld het carpale-tunnelsyndroom. Uw huisarts zal u adviseren over wanneer dit voor uw situatie de te verwachten voor- en nadelen kunnen zijn.

Plaatsen van een spiraal bij vrouwen

Op de website thuisarts.nl vindt u een overzicht van de verschillende mogelijkheden om de menstruatie te regelen of om te voorkomen dat u zwanger wordt. Onze praktijk wil graag met u meedenken wat voor u de beste oplossing is. Onze huisartsen hebben beiden bij de gynaecologie gewerkt en kunnen daarom ook eventueel een spiraal plaatsen in de praktijk. Dit scheelt voor u aanzienlijk in de kosten en is voor u natuurlijk vertrouwd dichtbij.

Samenwerking

Onze huisartsenpraktijk werkt met verschillende zorgverleners intensief samen.

Hierbij kunt u denken aan de diverse ziekenhuizen in de omgeving. Met name met de dependence van het Gelre Ziekenhuis in de Willem Tell straat en de dependence van het Isala Ziekenhuis in Heerde werken wij veel samen.

Verder werken wij ook samen met diverse paramedische disciplines in Epe. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan fysiotherapeuten, podotherapeuten, dietisten of psychologen in de regio.

Onze huisartsenpraktijk is ook betrokken en verleent ook zorg aan patienten die zijn opgenomen in de verzorgingshuizen/aanleunwoningen van De Boskamp en De Klaarbeek. Ook verlenen wij zorg voor mensen die in het Hospice zijn opgenomen.

Tot slot vormen wij samen met de andere huisartsenpraktijken van Epe en Oene de ketenzorgcooperatie voor mensen met Diabetes type 2, COPD en hart en vaatziekten. Door deze samenwerking kunnen wij de zorg voor mensen met deze aandoeningen beter organiseren en kwalitatief verbeteren. Meer over deze samenwerking kunt u lezen op de website www.huisartsenepe-oene.nl

Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Algemeen

De AVG is de wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  Onderstaand privacyreglement van onze praktijk is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

In de huisartsenpraktijk

In onze huisartsenpraktijk kunnen diverse persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit is noodzakelijk om u medisch goed te kunnen behandelen en nodig voor het financieel afhandelen van de behandeling. Daarnaast kan verwerking noodzakelijk zijn voor, bijvoorbeeld, de bestrijding van ernstig gevaar voor uw gezondheid of ter voldoening aan een wettelijke verplichting (bijvoorbeeld het verplicht melden van een besmettelijke ziekte op grond van de Wet Publieke Gezondheid).

De plichten van de huisartsenpraktijk

Onze huisartsenpraktijk is volgens de AVG de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens die in de praktijk plaatsvindt. Aan de plichten die daaruit voortkomen, voldoet de praktijk als volgt:

 • Uw gegevens worden voor specifieke doeleinden verzameld:
  • voor zorgverlening;
  • voor doelmatig beheer en beleid;
  • voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en voorlichting.
 • Er vindt in beginsel geen verwerking plaats voor andere doeleinden.
 • Alle medewerkers binnen onze huisartsenpraktijk hebben zich verplicht om vertrouwelijk om te gaan met uw persoonsgegevens.
 • Uw persoonsgegevens worden goed beveiligd tegen onbevoegde toegang.
 • Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor goede zorgverlening en geadviseerd wordt door de KNMG.

Voor medische gegevens is deze bewaartermijn in principe 15 jaar (vanaf de laatste behandeling), tenzij langer bewaren noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de gezondheid van uzelf of van uw kinderen. Dit is ter beoordeling van de behandelaar.

Uw rechten als betrokkene:

U heeft de volgende rechten:

 • Het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van u verwerkt worden.
 • Het recht op inzage en afschrift van die gegevens (voor zover de privacy van een ander daardoor niet wordt geschaad).
 • Het recht op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig mocht zijn.
 • Het recht om (gedeeltelijke) vernietiging van uw medische gegevens te vragen. Hieraan kan alleen tegemoet worden gekomen als het bewaren van de gegevens voor een ander niet van aanmerkelijk belang is en de gegevens op grond van een wettelijke regeling niet bewaard moeten blijven.
 • Het recht op het toevoegen van een eigen verklaring (van medische aard) aan uw dossier.
 • Het recht om u in bepaalde gevallen tegen de verwerking van uw gegevens te verzetten.

Als u gebruik wilt maken van uw rechten, dan kunt u dit mondeling of middels het aanvraagformulier kenbaar maken aan onze praktijk. Uw belangen kunnen ook behartigd worden door een vertegenwoordiger (zoals een schriftelijk gemachtigde, of uw curator of mentor). Als praktijk hebben we de voorkeur dat we tijdens een spreekuurafspraak samen met u uw dossier op alle punten van uw interesse bekijken en hier dan gelijk zo u wenst een uitdraai van te maken of wijzigingen in te maken.

Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden

De medewerkers van onze huisartsenpraktijk hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de zorgverlener voor verstrekking van uw persoonsgegevens uw uitdrukkelijke toestemming nodig heeft. Op deze regel bestaan echter enkele uitzonderingen. Op grond van een wettelijk voorschrift kan de zwijgplicht van de zorgverlener doorbroken worden, maar ook wanneer gevreesd moet worden voor een ernstig gevaar voor uw gezondheid of die van een derde. Bovendien kunnen vastgelegde gegevens, indien noodzakelijk mondeling, schriftelijk of digitaal uitgewisseld worden met andere zorgverleners (bijvoorbeeld de apotheker die een recept verwerkt en zodoende gegevens verstrekt krijgt van de huisarts).

Uitwisseling gegevens
Onze huisartsenpost wisselt, nadat u hiervoor gericht toestemming heeft gegeven,  via het Landelijk Schakelpunt relevante medische gegevens veilig en betrouwbaar met de huisartsenpost (HAP). Bent u ’s avonds of in het weekend op de HAP geweest, dan deelt die op zijn beurt een waarneembericht met de huisartsenpraktijk. Zo weet de huisarts precies met welke klachten u op de HAP bent geweest en wat er naar aanleiding daarvan is ondernomen.

Ook kunnen er medicatiegegevens gedeeld worden met uw apotheek en uw behandelend medisch specialisten. Daarbij gaat het om de medicatie die de huisarts aan u heeft voorgeschreven, maar ook om eventuele intoleranties, contra-indicaties en allergieën (ICA-gegevens). Daar kunnen andere voorschrijvers en verstrekkers van medicatie rekening mee houden. Zo dragen wij als huisartsenpraktijk bij aan medicatieveiligheid.

Overdracht van uw dossier

Als u een nieuwe huisarts kiest, is het belangrijk dat uw nieuwe huisarts op de hoogte is van uw medische geschiedenis. Uw medische geschiedenis staat in uw patiëntendossier. Het is gebruikelijk dat uw oude huisarts het dossier overdraagt aan uw nieuwe huisarts.  De oude huisarts doet dit zo spoedig mogelijk , in ieder geval binnen een maand, nadat u uw oude huisarts heeft gevraagd het dossier over te dragen aan uw nieuwe huisarts.

Uw medisch dossier wordt dan door uw huisarts persoonlijk of per aangetekende post overgedragen.  U kunt het originele dossier niet meekrijgen. Wel heeft u altijd recht op inzage in uw dossier en op een kopie van uw dossier. Het dossier kan (indien mogelijk) ook via e-mail aan de nieuwe huisarts worden overgedragen. Beide huisartsen moeten er dan wel voor zorgen dat hun computer en internetverbindingen voldoende beveiligd zijn.

Vraag of klacht

Heeft u een vraag of een klacht? Bijvoorbeeld over met wie wij gegevens delen of onze omgang met uw medische gegevens? Dan gaat uw huisarts hierover graag met u in gesprek.

Als praktijk willen we ons blijven verbeteren in uw belang. Natuurlijk kijken wij als praktijk ook pro-actief naar mogelijke verbeterpunten. Echter denken we dat juist de patiënt ons op verbetermogelijkheden kan wijzen die we zelf niet altijd zien, of waarvan het belang meer benadrukt moet worden. Daarom vinden we het prettig om direct van u feedback te krijgen.

Dit kan enerzijds in een gesprek, maar anderzijds vinden we het belangrijk om ook laagdrempelig via onze website deze mogelijkheid aan te bieden.

Daarnaast vinden we het ook leuk om te horen als u juist ergens erg over tevreden bent. Uw compliment is dan een bemoediging voor ons om op deze weg door te gaan.

[[[["field4","equal_to","Een compliment"]],[["show_fields","field10,field14"]],"and"],[[["field4","equal_to","Een aanbeveling of tip"]],[["show_fields","field11,field14"]],"and"]]
1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Een klacht? Bespreek uw onvrede met uw huisarts

Ondanks het feit dat zorgverleners binnen onze praktijk hun uiterste best doen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, kan het zijn dat u gevoelens van onvrede over een behandeling, advies of de bejegening heeft.

Onze praktijk heeft een klachtenregeling. Juist door klachten te bespreken kunnen wij hiervan leren en deze in de toekomst voorkomen. Samen kunnen we dan zoeken om er weer uit te komen.

U kunt uw klacht in een gesprek met de huisarts kenbaar maken, of via het formulier onder aan deze pagina aan ons doorgeven.


Komt u er samen met uw huisarts niet uit, dan kunt u uw klacht voorleggen aan een onafhankelijke klachtenfunctionaris van de Huisartsen Regio Apeldoorn (HRA).

De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. Daarbij kiest de klachtenfunctionaris géén partij, maar helpt u en de huisarts/huisartsenpost om de klacht samen op te lossen. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt de klachtenfunctionaris bereiken via het secretariaat van de HRA: 085 – 53 63 109


Als u er met uw huisarts én met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat voltallig uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is. Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. De geschilleninstantie kan ook een schadevergoeding toekennen.  Meer informatie hierover kunt u vinden op www.SKGE.nl.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar het Reglement klachtenregeling HRA.


[[[["field4","equal_to","Een aanbeveling"]],[["show_fields","field10,field11,field14"]],"and"],[[["field4","equal_to","Een klacht"]],[["show_fields","field20,field10,field11,field12,field14"]],"and"]]
1
Klachtenformulier
Uw naam
no-icon
Telefoon
no-icon
Ik heb een:
Hoe belangrijk is uw aanbeveling?
Hoe ernstig is uw klacht?
Wat was uw ervaring?Schrijf hier uw ervaring op (wanneer, wat, hoe)
0 /
Heeft u nog een tip of aanbeveling voor ons?
0 /
Wilt u dat wij nog verder contact met u opnemen?
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Met passie leveren wij zorg aan onze patiënten. Daarnaast proberen we ook op andere plekken een positief verschil te maken. Daarbij kun je denken aan projecten in de regio waar we ons voor inzetten. Maar zoals u misschien in de praktijk heeft opgemerkt, willen we ook een positief verschil maken voor de allerarmsten ver weg.

Sinds 2007 zet dokter Van Rij zich in zijn vrije tijd actief in voor mensen in afgelegen gebieden van oostelijk Afrika. Van 2007 tot 2010 heeft hij met zijn gezin zelf op de Serengeti in een afgelegen ziekenhuis gewerkt. Na terugkomst is hij zich blijvend hiervoor blijven inzetten als pro-bono bestuurslid van de Stichting Tweega Medica. Deze stichting wil een verschil maken door enerzijds concreet ervoor te zorgen dat ook de allerarmsten kunnen rekenen op een dokter die ze helpt; en anderzijds door het geven van onderwijs aan gezondheidszorgmedewerkers hier en daar.

Meer informatie hierover kunt u lezen op de website www.tweegamedica.com

Praktijkfolder

Vindt u het handig om de belangrijkste gegevens van de huisartsenpraktijk naast uw telefoon te hebben liggen? In dat geval kunt u op de praktijk onze folder ophalen met deze gegevens over de praktijk.

Voor degene die zelf deze informatie willen uitprinten, bieden we deze tekst ook hier aan. Om het makkelijk voor u te maken is deze eenvoudig zonder foto’s te printen op A4-formaat.

Klik hier om deze folder te downloaden.