Deze weken brak ineens de lente door met heerlijk weer om lekker buiten te zijn voor een wandeling of leuke fietstocht. Helaas kan de lente ook gepaard gaan met wat overgevoeligheidsreacties. Denk dan bijvoorbeeld aan hooikoorts, maar ook aan overgevoeligheid voor het zonlicht zelf. Door de vele zonnige dagen de laatste week zien we dit laatste vrij veel nu.

Bij zonneallergie kunt u jeukende bultjes, blaasjes of vlekjes op het lijf krijgen op plekken waar de huid weer moet wennen aan het zonlicht. Als het typisch rond de oren zit, dan noemen we het lenteoren, maar het kan dus overal waar de zon op de huid heeft geschenen voorkomen.

Bent u gevoelig voor zonneallergie? Voorkom dan deze reacties door uw huid langzaam aan de zon te laten wennen door niet gelijk volop in de zon te gaan, of door een zonnebrandcrème te gebruiken van minimaal factor 30. Let op: sommige mensen krijgen ook juist door het gebruik van bepaalde merken zonnebrandcrèmes allergische reacties. Meer hierover kunt lezen op Thuisarts.nl

Heeft u al last van de huidreacties? Overweeg dan om een koelende crème te gebruiken en eventueel een allergie-tabletje (antihistaminicum).