De afgelopen tijd zijn er enorm veel mensen gevaccineerd in Nederland. Op 31 mei hebben wij de laatste groepen mensen gevaccineerd die in aanmerking kwamen voor AstraZeneca vaccinaties via de huisarts.

De GGD’s zijn inmiddels goed op gang gekomen met de vaccinaties van de overigen leeftijdscategorieën. Vanaf deze week kunnen alle volwassenen die nog niet gevaccineerd zijn een afspraak voor vaccinatie bij de GGD maken. Dit kan eenvoudig online of via het telefoonnummer 0800-7070.

Waar er eerst een tekort aan vaccinaties was, zijn er momenteel veel vaccinaties beschikbaar. Daarom heeft de minister besloten dat de termijn voor de tweede AstraZeneca vaccinatie verkort kan worden naar 4 weken (in plaats van 12 weken na de eerste vaccinatie).

Iedereen die dus bij ons een afspraak had gekregen voor een vaccinatiemoment later dan vier weken na de eerste vaccinatie, mag naar onze praktijk bellen voor een afspraak op een eerder moment. Het enige waar we hierbij rekening moeten houden is dat we alleen in groepjes van 11 (of een veelvoud daarvan) mensen kunnen laten komen. Dit heeft er mee te maken dat er uit elke flacon 11 vaccinaties spuitjes klaargemaakt worden die we niet lang kunnen bewaren.