De herfst is weer aangebroken, en dat brengt een aantal specifieke gezondheidsuitdagingen met zich mee. Het veranderende weer en de korter wordende dagen kunnen invloed hebben op ons welzijn.

Met de herfst komen ook de griepepidemieën en verkoudheden weer om de hoek kijken. Het is daarom van groot belang om aandacht te besteden aan hygiëne en het regelmatig wassen van handen. Het jaarlijkse griepvaccin kan een goede manier zijn om jezelf en anderen te beschermen.

Daarnaast kunnen allergieën in de herfst verergeren door de toename van schimmelsporen en pollen. Mensen met allergieën moeten alert blijven en hun medicatie volgens voorschrift innemen.

De herfst nodigt ons ook uit om gezond te blijven bewegen. Ondanks het koelere weer is het belangrijk om actief te blijven om de lichamelijke conditie op peil te houden.

Tot slot, denk aan je mentale welzijn. De korter wordende dagen en verminderde blootstelling aan zonlicht kunnen invloed hebben op je stemming. Zorg voor voldoende daglicht en overweeg vitamine D-supplementen als je denkt dat je niet genoeg zonlicht krijgt.

Raadpleeg bij specifieke gezondheidsvragen onze huisartsenpraktijk voor advies en informatie die op jouw situatie van toepassing is.