De afgelopen weken hebben we zo’n 200 mensen kunnen vaccineren tegen Corona. Wij ontvingen hiervoor het AstraZeneca vaccin – naast wat tijdelijk ongemak heeft niemand hier ernstige nadelen van ervaren. Wij zijn blij dat we konden meehelpen met het verminderen van de kans op een ernstige ziekte.

Momenteel zijn onze vaccins ook op. Het heeft geen zin om te bellen of u er één over is. Hopelijk krijgen wij volgende maand een nieuwe zending binnen. Het is nog onduidelijk voor welke leeftijdsgroep deze bedoelt is (60 jarigen of 65 jarigen).

Wij ervaren verder dat veel mensen bellen dat de GGD heeft gezegd dat de huisarts ervoor kan zorgen dat zij een vaccinatie met Moderna of Pfizer kunnen krijgen. Dit klopt niet! Wij hebben hier geheel geen invloed op. Enkel mensen die bij een internist onder behandeling zijn voor de volgende aandoeningen kunnen hiervoor in aanmerking komen:

  • met een hematologische maligniteit (bepaalde bloedkankers);
  • met ernstig nierfalen;
  • na orgaan-, stamcel- of beenmergtransplantatie;
  • met een ernstige bijzondere aangeboren afweerstoornis.

Deze mensen zijn inmiddels al opgeroepen door de specialist van het ziekenhuis.

Natuurlijk hopen wij dat huisartsen binnenkort ruim toegang krijgen tot de diverse vaccins en dat wij dit kunnen aanbieden aan iedereen. Vooralsnog is dit helaas nu nog toekomstmuziek.

Bron: NHG website