Beeldbellen is een handige oplossing waardoor mensen vanuit huis kunnen videobellen als vervanging van een consult. Mensen hoeven niet meer op pad om de huisarts of praktijkondersteuner te spreken voor advies. Eventueel kan ook een familielid digitaal aansluiten.

Beeldbelconsulten met behulp van WeSeeDo

In onze huisartsenpraktijk hebben wij de extra mogelijkheid tot beeldbelconsulten. Voor deze service hoeft u niets te downloaden of te betalen. WeSeeDo biedt de mogelijk om een gemakkelijk en beveiligd beeldbelverbinding te maken, waarin u en uw huisarts elkaar op afstand kunnen zien en spreken. Net zoals bij een fysieke afspraak met uw huisarts, maar dan veilig op afstand en toch ook dichtbij. Beeldbellen werkt op iedere moderne browser en op ieder apparaat. Het enige dat u nodig heeft, is een internetverbinding, microfoon en camera. Via de uitnodigingsmail of -sms neemt u plaats in de digitale wachtkamer en de zorgverlener waarmee u een afspraak heeft start het WeSeeDo gesprek.

Beeldbelafspraak maken

U kunt een videoafspraak zelf gemakkelijk maken via het patiëntenportaal, u kiest dan voor de optie ‘beeldbelafspraak’. Heeft u nog geen account, dan kunt u dat hier gemakkelijk aanvragen. Mocht dit niet lukken, neemt u dan gerust contact op met de doktersassistente. Zij helpt u graag verder.

Voordelen beeldbellen

Een beeldbelconsult is hetzelfde als een normale afspraak, alleen hoeft u voor deze afspraak niet naar de praktijk te komen. U kunt dus vanuit uw huis of werk uw zorgverlener raadplegen. Voordeel van een videoconsult is dat u niet uw huis uit hoeft. Daarnaast kan een ander familielid die bij u aanwezig is, ook makkelijk deelnemen aan het gesprek. Als uw familielid van een andere locatie wil inloggen, kunt u zijn of haar naam en email-adres aan de assistente doorgeven.

Privacy

Wij hechten veel waarde aan uw privacy. Wij maken gebruik van een beveiligde internetverbinding. Uw gesprek wordt niet opgenomen. De zorgverlener zit in een gesloten ruimte, zodat niemand kan meeluisteren. Verder raden wij u aan om geen gebruik te maken van een openbare internetverbinding.

Hoe werkt een beeldbelgesprek met je huisarts?

  • U ontvangt de uitnodigingsmail via WeSeeDo.
  • Mocht u deze niet hebben ontvangen, controleer dan ook even uw spambox.
  • Op de afgesproken datum en tijdstip klikt u op de link in de uitnodigingsmail. U komt in de digitale wachtkamer. Uw huisarts start dan het gesprek.

Waar moet u om denken voordat je het beeldbelgesprek in gaat?

  • Controleer of u een goede internetverbinding hebt.
  • Controleer of uw camera en microfoon is aangesloten en of u de browser toestemming hebt gegeven om deze te mogen gebruiken. Dit kan u heel makkelijk controleren op: login.weseedo.nl/hardwaretest
  • Gebruik indien mogelijk oortjes of een headset zodat u goed verstaanbaar bent.

Nog een paar praktische tips:

  • Ga op een rustige plek zitten en zorg voor voldoende licht op u valt
  • Ga niet te dichtbij of te veraf zitten van de camera en zet uw camera op ooghoogte
  • Wellicht handig ook om pen en papier bij de hand te hebben om notities te maken
  • Als onverhoopt de verbinding verbroken wordt, sluit dan uw browser en klik opnieuw op de link in dezelfde uitnodigingsmail.